Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем: Парното ми работи успоредно с климатроника!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем: Парното ми работи успоредно с климатроника!

Днес ходих при колегата от форума Виктор, който ми дозареди климата с фреонче( човека е много коректен и ми се видя супер печен), но установихме, че парното работи паралелно , докато съм пуснал климата да охлажда !!!

Ще трябва да се ходи другата седмица да го оправим тоз проблем...Та човека спомена като евентуална причина : нещо като кранче на парното...Къде се намира въпросното при 147-цата? Някакви други идеи защо аджеба се получава този "бъг" с парното?

Та при мен в момента положението е следното: климата охлажда радиатора на парното и чак тогава купето. И нали се сещате, че първо товари доста повече от нормалното компресора, а и количеството СТУД е мнооого далеч, от това което трябва да бъде при изправна система...
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Абе колега. Как тогава поддържа градусите в купето тоя климатик?

Клапите в купето управляват потока и така контролират температурата. Няма кранче на радиаторчето на парното
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Почти сигурно е, че нямаш кранче за парното. Как установихте, че парното работи заедно с климатика?
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

По-скоро клапата за топъл и студен въздух не ти работи.
        --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
        sigpic

Comment

Ами допълнихме фреона... Пуснахме климатроника на "Lo" около 10мин....и струята въздух, която излизаше от клапите беше по-скоро хладнеещ, сравнено с това, което духа от пежо 206 с пуснат климатик (имам и 2-те коли под ръка и правя аналогия)...Което предполагам накара колегата да Виктор да пробва дали тръбите на парното са топли...И се оказа, че парят...( бръкна някъде, където е мястото зад дросела и под чистачките...)

Това е...Не разбирам от климатици и ви казвам това, което и на мен бе казано, и което видях с очите си и усетих с ръцете/тялото си (температурата на въздуха постъпващ в купето)....

Ще прибегна до следния номер, за да няма празни приказки....Ще взема един ел.термометър и ще замеря темп. на постъпващия към купето въздух от клапите....Кажете ми при вас ( тези които мислите, че сте с изрядни системи ) колко показва термометъра...?!
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
            Ами допълнихме фреона... Пуснахме климатроника на "Lo" около 10мин....и струята въздух, която излизаше от клапите беше по-скоро хладнеещ, сравнено с това, което духа от пежо 206 с пуснат климатик (имам и 2-те коли под ръка и правя аналогия)...Което предполагам накара колегата да Виктор да пробва дали тръбите на парното са топли...И се оказа, че парят...( бръкна някъде, където е мястото зад дросела и под чистачките...)

Това е...Не разбирам от климатици и ви казвам това, което и на мен бе казано, и което видях с очите си и усетих с ръцете/тялото си (температурата на въздуха постъпващ в купето)....

Ще прибегна до следния номер, за да няма празни приказки....Ще взема един ел.термометър и ще замеря темп. на постъпващия към купето въздух от клапите....Кажете ми при вас ( тези които мислите, че сте с изрядни системи ) колко показва термометъра...?!
            Тръбите на парното винаги парят колега. Система от клапи в таблото регулира притока на въздух и така ти прави температурата. По скоро някое моторче на клапа не ти работи.

Пробвай. Врътни го на най топло и после дай на студено и така няколко пъти. Ако е заяло нещо може да се раздвижи.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Трябва до 8 гр. поне да смъкне.

И за да си сигурен за парното - пробвай при студен двигател как охлажда и после със загрял как.
              А - колко налягане качи в системата на климатика?
              Last edited by didod; d.m.y г., 18:14.
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

ОК отивам да меря!

didod, ОЕМ....мерси за мненията колеги...
                Надявам се проблема да не е от тия моторчета щото предполагам какъв ГЪРЧ ще е, ако трябва да се стигне по някакъв начин до тях..( предполагам цялото табло се разчеква )

FIAT Coupe 16VT

Comment

Чакаме да видим
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Даже съм писал как се проверява климатика дали е наред ама трябва да се чете
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Надявам се проблема да не е от тия моторчета щото предполагам какъв ГЪРЧ ще е,)
                      При 156 си е кофти разправия, при 147 май е даже и по тясно.....
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                        Даже съм писал как се проверява климатика дали е наред ама трябва да се чете
                        Търтей незнам дали е това начина , но пипнах 2-те тръби, които идват от компресора...Едната беше ледена, чак беше направила конденз..., а другата бееше съвсем леко топла... Кажи на прав път ли съм !?

Замерих климата като боцнах един термометър на една от духалките....Пуснах да духа на макс и температурата на "LO"...като натиснах клапата за циркулация на въздуха само в купето...
                        Резултатът...Електронният термометър показваше около 26 градуса при началото на теста...След като беше "боцнат" на духалката и поседя около 30-тина секунди температурата падна до 14 градуса.....След минута, минута и малко стигна до 10 градуса...
                        Не ми се чакаше още, че бързах, но може би, ако бях оставил да подуха 3-4 минути щеше да падне до заветните 8 градуса...
                        Та дефакто май само съм си въобразил, че имам проблеми?!

FIAT Coupe 16VT

Comment

Та дефакто май само съм си въобразил, че имам проблеми?!
                          При тия пари дето си налял в тая кола е нормално от време на време да си притеснен......
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Търтей незнам дали е това начина
                            еми четете де
                            оно затва го има този раздел технически справочник

е на:

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=8899
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Точно същото го направих и аз като изключим, че аз нямам позиция "2" на духалката и като дам максимално студено с врътката...автоматично ми пуска духалката на макс...
                              Както и да е...Значи всичко е в норма..Аз съм щастлив и доволен

FIAT Coupe 16VT

Comment

Working...
                              X